Mondhygieniste


Het belangrijkste voor uw gebit is het onderhoud. Door een goede gebitsreiniging en het beperken van zoetmomenten kunnen veel problemen voorkomen worden. Beter gezegd: “Hoe beter het gebit gereinigd wordt, hoe minder wij in de praktijk aan uw gebit moeten doen”. Helaas weten wij dat in een aantal gevallen de eigen gebitsreiniging van de patiënt niet voldoende is om gaatjes en tandvleesproblemen te voorkomen. In die gevallen kunnen de preventie-assistente of mondhygiëniste extra ondersteuning bieden in de zorg voor uw gebit.


Preventie-assistente.

Onze preventie-assistentes behandelen op maandag- en donderdagmiddag. Zij geven advies over hoe u uw gebit het beste kan onderhouden en kunnen daarbij juist naar specifieke situaties kijken om daar een goed oplossing voor vinden. Daarnaast verwijderen zij tandsteen en aanslag. Tevens kunnen zij afdrukken maken voor bleekmallen als u uw gebit wil bleken. Zij mogen ook foto’s maken in opdracht van de tandarts.


Mondhygiëniste.

Onze mondhygiëniste is op maandag en dinsdag aanwezig. De patiënten die tandvleesproblemen hebben kunnen door haar behandeld worden. Door het verwijderen van tandsteen en plak en uitgebreide instructies probeert zij de mondgezondheid te verbeteren. In een aantal gevallen is de tandvleessituatie soms al zo ver achteruitgegaan dat zij geen verbetering kan verkrijgen. In dit geval zal ze met u bespreken om de behandeling door een parodontoloog te laten uit voeren.

TIP: roken heeft een bewezen negatief effect op het tandvlees en de behandeling daarvan.

info@mmcg.nl © MMCG 2015-2022