Controles en preventie


Wij adviseren onze patiënten om 2x per jaar voor de periodieke controle een afspraak te maken. Deze kan dan gecombineerd worden met de behandeling bij de preventie-assistente of mondhygiëniste. Met name voor kinderen is dit erg belangrijk. Zij zullen dan sneller wennen aan de behandelingen bij ons.

Tijdens de controle worden soms ook controlefoto’s gemaakt. Dit is om gaatjes op te sporen die in de mond niet direct zichtbaar zijn. Vanwege de röntgenstraling proberen wij het maken van de foto’s zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast maken wij gebruik van digitale foto’s waardoor de stralingsbelasting per foto verder beperkt wordt.


Indien er gaatjes worden geconstateerd maken wij met u een afspraak om deze te behandelen. Soms is het ook nodig om oude (lekkende) vullingen te vervangen. Uiteraard worden ook ontstekingen aan tanden of kiezen behandeld. Afhankelijk van de ernst van de ontsteking en prognose van de tand/kies wordt er een afspraak met u gemaakt voor een wortelkanaalbehandeling of extractie.

info@mmcg.nl © MMCG 2015-2023