Protheses


Als u meerdere tanden en/of kiezen mist of misschien zelfs alle tanden en kiezen dan is het mogelijk om een prothese te maken. Afhankelijk van de situatie zijn er de volgende mogelijkheden.

kunsthars plaatprothese - gedeeltelijk kunstgebit.

Mist u één of meerdere tanden en/of kiezen dan is dit een snelle, simpele en goedkope oplossing. Door de vormgeving kan het comfort wat minder zijn. Wij maken deze vaak als een tijdelijke oplossing om een periode van enkele maanden tot 1-2 jaar te overbruggen.

Dit is een oplossing waarbij de esthetiek vaak al aardig mee wordt verbeterd.

frameprothese - gedeeltelijk kunstgebit met metaalbasis.

Men kan dit de luxere uitvoering noemen van de kunsthars plaatprothese. Door het gebruik van metaal wordt het comfort verhoogd. Het metaal kan dunner uitgevoerd worden en verder geleidt het beter de warmte. Door dat er ook ankers gebruikt worden is de houvast ook beter. Deze metalen ankers liggen om enkele van de eigen tanden/kiezen en werken als veertjes. In enkele gevallen kunnen deze ankers ook anders vormgegeven worden waardoor de esthetiek en houvast verbeteren.

kunstgebit - volledige prothese.

Als u al uw tanden en kiezen kwijt bent of kwijt gaat raken kunnen wij een volledige prothese maken. Uit ervaring weten wij dat een volledige prothese in een aantal gevallen niet naar tevredenheid functioneert. Belangrijkste is om te weten dat een prothese altijd een beperking heeft. De duidelijkste is dat het kauwvermogen nog maar 20% is van een betande kaak. Verder kan met name een onderprothese best los zitten. Er is sinds een aantal jaren een mogelijkheid om daar verbetering in te krijgen. Dat is door gebruik te maken van implantaten voor een klikgebit.

klikgebit - prothese op implantaten.

Als een bestaande volledige prothese te los zit, vaak drukplaatsen geeft en eten/praten moeilijker gaat dan is het misschien mogelijk dat een klikgebit hier verbetering in brengt.

De bekendste vorm is een klikgebit waarbij in de onderkaak twee implantaten worden geplaatst met daar op een metalen steg (staaf). Op deze steg kan de prothese dan vastklikken middels een kleine metalen huls in de prothese.

info@mmcg.nl © MMCG 2015-2022